Обласний семінар завідуючих бібліотеками об’єднаних територіальних громад області «Місце бібліотеки в об’єднаній територіальній громаді: виклики та перспективи»

  • 815

Впродовж 15-17 квітня бібліотекар Староушицької селищної бібліотеки Власюк Галина Федорівна брала участь в обласному семінарі завідуючих бібліотеками об’єднаних територіальних громад області «Місце бібліотеки в об’єднаній територіальній громаді: виклики та перспективи», який відбувався в Хмельницькій обласній універсальні науковій бібліотеці.

Фото без опису

Відкрила семінар директор Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки Чабан К.А., яка ознайомила присутніх з програмою роботи семінару, а також прийняли участь керівник Хмельницької обласної організації профспілки працівників культури Луценко М.О., заступник начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Хмельницькій області Паюк С.В., директор Хмельницької обласної бібліотеки для дітей ім. Т. Шевченка Черноус В.Ю., голова обласного відділення ВГО «Українська бібліотечна асоціація» Синиця Н.М. Впродовж першого дня, присутні прослухали виступи фахівців по питаннях комплектування та збереження бібліотечних фондів, організації обслуговування мешканців громад, завдання бібліотеки як інформаційної платформи в медичній реформі та обмінялися досвідом.

Фото без опису

Другий день семінару розпочався з театралізованої екскурсії бібліотекою у Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті, привітала присутніх та ознайомила з бібліотекою, директор Фрадинська Н.О. та проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту Цирклевич В.С. Продовжили семінар тренінгові заняття з проектної діяльності бібліотек та по роботі в електронній системі ЕСМаР. Учасники семінару також мали змогу побувати на презентації книги Станіслави Старостіної під назвою «Ти – герой України». Друга частина занять проходила вже на базі Хмельницької ОУНБ, де учасники семінару отримали консультації по бібліографічному обслуговуванню та правовій роботі в бібліотеках ОТГ. Фахівець Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва Матвєєва Д.М., розповіла про особливості та важливість замовлення літератури для тінейджерів. Наприкінці насиченого дня для присутніх було проведено тренінгове навчання з Медіаграмотності. Останній день семінару був не менше насиченим, ніж попередні, адже відбувся перегляд презентації «Організація діловодства у бібліотеці ОТГ як засіб менеджменту», бібліотекарі пройщли реєстрацію на веб-ресурсі Української бібліотечної асоціації дійсних членів Хмельницького обласного відділення ВГО УБА та отримали власний електронний квиток. Також семінаристи стали частинкою самої резонансної бібліотечної події весни 2019 року – обласному форумі «Книжкова весна на Хмельниччині», де і проголошувалися підсумки обласного анкетування «Краща книга Хмельниччини 2018».

Фото без опису