Вручення шкільного автобуса для учнів Грушківського ліцею

  • 2263

Фото без опису

    Проекти, спрямовані на розвиток учнівської молоді, є пріоритетними в контексті розбудови інфраструктури. Це стосується в першу чергу сфери освіти.

      До сфери управління Староушицької селищної ради в червні цього року перейшли загальноосвітні заклади: Староушицький, Грушківський, Подільський ліцеї та Нефедівська, Гораївська, Крушанівська гімназії.

   Для покращення надання освітніх послугсесією селищної ради було прийнято рішення про проведення оптимізації шкільної мережі місцевих закладів освіти. Староушицька селищна рада прийняла рішення про припинення діяльності малокомплектних Нефедівської, Гораївської, Крушанівської гімназій. Перед керівництвом громади постало питання оргіанізації підвозу дітей до місць навчання у сусідні села. 

Фото без опису  Фото без опису

   Довгоочікуваною подією стало придбання нового шкільного автобуса у Грушківський ліцей. Урочисто передав його громаді  голова Хмельницької обласної адміністрації Вадим Лозовий.

    Наразі у ліцеї навчається 143 учні, а більшість з них доїжджає до школи із сусідніх населених пунктів громади, де загальноосвітні заклади припинили свою діяльність. Відтепер понад 100 учнів із сусідніх сіл Крушанівка, Рункошів, Каштанівка, Лисківці, Гораївка зможуть добиратися комфортно до школи. Це, перш за все, безпека дітей по дорозі до гімназії, спокій батьків і, звичайно, забезпечення рівного доступу до якісної освіти кожного учня, який проживає у сільській місцевості.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

   Шкільний автобус, виробництва ТОВ «Чернігівський автозавод», придбано через систему публічних електронних закупівель ProZorro за державною обласною програмою "Шкільний автобус" та на умовах співфінансування за кошти обласного та селищного бюджетів. Вартість спеціалізованого шкільного автобуса становить 1 748 200 грн., з них кошти обласного бюджету – 1 223 740 грн., кошти селищного бюджету – 524 460 грн. Громада напрочуд оперативно спрацювала та прийняла на сесії необхідне рішення про спрямування ресурсу з власної скарбниці.

      За словами директора ліцею Валентини Миколайчук, отримання новенького автобуса стало для школи довгоочікуваним подарунком, адже у планах педагогічного колективу використання шкільного автобуса не тільки для довезення дітей на навчання, а й для проведення екскурсій, участі у культурно-масових заходах району та області. Тож такий подарунок забезпечить дітям активне шкільне життя.

Фото без опису

       Спільно з директором ліцею Валентиною Миколайчук, головою батьківського комітету Сергієм Тимчуком, головами Кам’янець-Подільської районної ради та райдержадміністрації Василем Сукачем та Віктором Криваком, головою Староушицької громади Анатолієм Тимчуком очільник області Вадим Лозовий з наймолодшими школярами здійснив огляд транспорту та перший пробний виїзд. Губернатор відмітив, що шкільний автобус якісно обладнаний і відповідає всім вимогам чинного законодавства щодо перевезення дітей.

Фото без опису

     Придбання нового шкільного автобуса для Староушицької громади –  яскравий приклад досягнень на місцях в рамках реалізації реформи з децентралізації, – наголосив Вадим Миколайович. – Це те, що зробила ОТГ завдяки власній ініціативності та зусиллям. Швидкість прийняття рішень та можливість безпроблемного залучення необхідного ресурсу чи не основні переваги громад. Фінансова децентралізація допомагає наповнювати скарбниці громад, що обєдналися.

Фото без опису

 

    А головне, що збуваються мрії дітей. Тижнем раніше, 7 грудня  в громаді святкували День самоврядування. При підведенні підсумків ініційованого селищним головою конкурсу проектів для дітей та молоді «Майбутнє моєї громади» діти презентували свої ідеї та мрії. Всіх здивувало з якою відповідальністю та креативністю молодь віднеслась до цього завданя. Ідеї були найрізноманітніші, але кожна –  цікава та важлива для майбутнього громади. «Це має стати нашим планом на найближчий час та найбільшим стимулом» - підсумував селищний голова. Однією із мрій дітей було придбання нового комфортного шкільного автобуса – і ось за кілька днів вона збулася! Ставимо перед собою нові завдання! Все попереду. Все тільки починається!!!

Фото без опису