Заходи присвячені Дню українського козацтва та Дню захисника України в ліцеях громади

  • 3895

Заходи присвячені  Дню українського козацтва та Дню захисника України в ліцеях громади:

Староушицький ліцей

    "Козацька історія живе, не вмирає, і слава про неї віками лунає!" - під таким девізом 12 жовтня у нашому ліцеї пройшли військово-спортивні ігри "Староушицька Січ". У змаганнях взяли участь школярі 11, 10, 9 та 8 класів. Під час заходу учні мали змогу взяти участь у різноманітних конкурсних змаганнях. Велика подяка організаторам цього яскравого дійства вчителям Кувілі Сергію Вікторовичу та Маланічу Миколі Васильовичу.

  

  

  

  

 

 

Грушківський ліцей

    12 жовтня у Грушківському ліцеї проходив захід "Ми Батьківщини доньки і сини справжні її захисники". 
     Захід присвячений до 14 жовтня. Цей день особливий тому, що в Україні відзначається відразу чотири важливі події : Покров Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День УПА та День захисника України. Особливістю даного заходу було те, що участь в ньому брали дві команди : "Дністровські козаки" (команда хлопців) та " Українки" (команда дівчат), які продемонстрували: швидкість, витримку, інтелект, творчі здібності, вміння виходити із стресових ситуацій. Саме ті вміння, які необхідні усім Захисникам України.

  

  


      Можна сміливо сказати, що наше майбутнє в хороших руках!!!
Усіх захисників вітаємо із цим святом і бажаєм мирного неба над головою і нехай свята Матір Божа нас усіх оберігає!
      Гарних вам свят)))

     До Дня Українського козацтва в Грушківському ліцеї серед учнів початкових класів відбувся захід "Веселі козачата", який підготувала Никитюк Олеся Віталіївна. Зазвичай, вихованці беруть активну участь у таких заходах, де є змагання, народні та спортивні ігри.Так, можуть проявити свою мужність, кмітливість, витримку, фізичні та розумові здібності . Море усмішок, позитивних емоцій залишилося у дітвори. Лунали маршові пісні, веселий гопак та дзвінкий щирий дитячий сміх. А найважливіше - відродження українських звичаїв, традицій; любов до рідної землі, пісні, народу; виховання сильної української нації. Саме в такому напрямку треба виховувати молоде покоління. І тоді Україна буде ще кращою! 
     Зі святом!

    

    

 

 

 

Подільський ліцей

    Осінь – пора радості і смутку, пора спокою і тривог, найбагатша і найщедріша пора. Можливо, саме тому восени святкують одне з найбільших свят, пов’язаних з Пресвятою Богородицею, покровителькою і заступницею. Свято Покрови Пресвятої Богородиці – величний День Українського козацтва, а віднедавна й День захисника Вітчизни, який символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України. У Подільському ліцеї у переддень Покрови пройшло свято "А ми тую козацькую славу збережемо", на яке завітали голова Староушицької селищної ради Тимчук А.С., начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Бичок Н.І, та інші працівники селищної ради.

  

  

  

    

    А ще гостями свята стали Козар Іван Якович – голова Ради старійшин України, член науково-методичної ради Інституту козацтва Академії наук України; Балема Микола Панасович – народний артист України, композитор, автор семисот різножанрових музичних творів, професор Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, генерал-хорунжий; Яківчук Галина Василівна – доцент Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, народна артистка України; Балема Ольга Василівна – заслужена артистка України; Міхалевський Віталій Цезарійович – член Національної спілки письменників, наш земляк.

     Щоденне наше життя і останні події в країні – Революція Гідності, жертовний подвиг Героїв Небесної Сотні, боротьба українського народу на східних теренах України – ще раз засвідчують, що національно – патріотичне виховання – це вимога часу, тому його розвиток і вдосконалення є пріоритетним завданням для будь-якого закладу освіти.

    Учасники свята "А ми тую козацькую славу збережемо" взяли участь у круглому столі, під час якого йшла мова про те, що школа як осередок національно-патріотичного виховання має формувати молоде покоління, що є гідними спадкоємцями духовних цінностей та продовжувачами багатих традицій і славних справ наших предків.