Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою до суду спрямовано черговий обвинувальний акт відносно особи, яка ухиляється від мобілізації

  • 42

Фото без опису

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою до суду спрямовано черговий обвинувальний акт відносно особи, яка ухиляється від мобілізації

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою до суду спрямовано обвинувальний акт відносно місцевого жителя, який не з’явився за повісткою до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для відправлення у військову частину та проходження військової служби.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 29 річний місцевий житель району пройшовши військово-лікарську комісію, за рішенням якої визнананий придатним для захисту нашої держави, отримав повістку для подальшої підготовки та відправлення у військову частину для проходження служби, однак за повісткою без поважних на те причин не прибув, тим самим вчинив кримінальне правопорушення.

На даний час судовий розгляд триває.

         Підтримання публічного обвинувачення здійснюється прокурорами окружної прокуратури.    

У разі доведення вини, обвинуваченому за ст. 336 КК України загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.