Пенсійний фонд України інформує: З травня 2024 року більшості українців, які отримують житлову субсидію, на неопалювальний сезон її буде призначено автоматично

  • 100

Фото без опису

☝️ Пенсійний фонд України інформує: З травня 2024 року більшості українців, які отримують житлову субсидію, на неопалювальний сезон її буде призначено автоматично

ℹ️ Житлова субсидія призначається до дати закінчення опалювального сезону та розраховується з урахуванням тривалості опалювального сезону по 15 квітня включно.

🗓 З травня житлові субсидії на неопалювальний сезон більшості одержувачів буде призначено автоматично до 30 квітня 2025 року (якщо не змінилися дані про майновий стан та/або склад домогосподарств).

☝️ Водночас серед субсидіантів є певні категорії, яким субсидію з 1 травня призначать за їхнім зверненням із заявою та декларацією про доходи та витрати. На наступний сезон житлова субсидія призначається за особистим зверненням, якщо:

🔹заявник (член домогосподарства) орендує житлове приміщення, за яке сплачує житлово-комунальні послуги;

🔸у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи;

🔹кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у домогосподарстві менша, ніж кількість зареєстрованих;

🔸домогосподарство претендує на призначення житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

📍Детальніше: https://tinyurl.com/5n8eh59r