За позовом прокуратури відшкодовано державі 22 тис. грн збитків, завданих незаконною порубкою лісу

  • 35

Фото без опису

За позовом прокуратури відшкодовано державі 22 тис. грн збитків, завданих незаконною порубкою лісу

Встановлено, що чоловік, перебуваючи в лісі, на території природно-заповідного фонду (в межах лісового обходу місцевого комунального підприємства), не маючи необхідних дозвільних документів на вирубку дерев, здійснив незаконну порубку 9 дерев.

Вироком суду лісоруба визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1, ч.2 ст. 246 КК України та призначено покарання.

Однак, у ході досудового розслідування та судового розгляду зазначеного кримінального провадження, завдану шкоду в розмірі 22 тис.грн. зловмисник в добровільному порядку не відшкодував.

В межах реалізації представницьких повноважень Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою пред’явлено позов про відшкодування шкоди завданої навколишньому природному середовищу незаконною порубкою дерев.

Рішенням Кам’янець-Подільського міськрайоного суду позов прокуратури про стягнення з фізичної особи шкоди, завданої державі внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища задоволено.

На даний час рішення суду виконано в повному обсязі. Відповідачем сплачено 22 тис. грн шкоди, заподіяної незаконною порубкою дерев.

Інформує Кам’янець-Подільська окружна прокуратура