За втручання прокуратури, зобов’язано привести у відповідність з вимогами Закону протирадіаційне укриття в професійно-технічному навчальному закладі для використання за призначенням для захисту дітей.

  • 29

Фото без опису

За втручання прокуратури, зобов’язано привести у відповідність з вимогами Закону протирадіаційне укриття в професійно-технічному навчальному закладі  для використання за призначенням для захисту дітей.

         За результатами розгляду позову Кам’янець-Подільської окружної прокуратури, 19.02.2024 Хмельницьким окружним адміністративним судом  зобов’язано балансоутримувачів (державні органи влади та навчальний заклад) привести у стан готовності захисну споруду - протирадіаційне укриття, яка розміщена у професійно-технічному навчальному закладі району.

        Зокрема, споруда, у  разі наявної загрози, розрахована на утримання  1782 особи, розташована в підвальному (цокольному) приміщенні адміністративного корпусу, в якому розміщені учбові класи, актовий зал, столова, інше. Укриття перебувало в стані обмеженої готовності і не могло використовуватися для захисту студентів, що навчаються  в закладі,  від засобів масового ураження під час збройної агресії з боку російської федерації проти України.

       Окрім цього, відповідальність за неналежне облаштування протирадіаційних укриттів, що розміщені у навчальних закладах району, їх належний стан готовності, несуть власники та балансоутримувачі, тому з метою збереження  життя наших дітей, у разі небезпеки під час воєнного стану,  останні мають вживати усіх заходів до забезпечення належних умов для перебування в укритті.

        За реагування прокуратури, протирадіаційне укриття в навчальному закладі буде приведено у стан готовності та використовуватись за призначенням, а діти перебуватимуть у безпеці.