За позовом окружної прокуратури до бюджету Кам’янець-Подільської міської територіальної громади стягнуто безпідставно збережені кошти орендної плати за використання землі

  • 40

Фото без опису

За позовом окружної прокуратури до бюджету Камянець-Подільської міської територіальної громади стягнуто безпідставно збережені кошти орендної плати за використання землі

 

На початку 2022 року Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою виявлено факт використання земельної ділянки на території м. Камянець-Подільський без правовстановлюючих документів.

Зясувалось, що підприємець набув право приватної власності на об’єкт нерухомості, що розміщений на земельній ділянці комунальної форми власності. При цьому договір оренди земельної ділянки із органом місцевого самоврядування суб’єктом господарювання укладено не було. Відповідно до місцевого бюджету кошти за користування землею  не сплачувались.

З огляду на вказані порушення, прокуратура стала на захист інтересів територіальної громади. Рішенням Господарського суду  Хмельницької області від 22.09.2023 задоволено позовні вимоги прокуратури у повному обсязі, підприємця зобов’язано сплатити  на користь Камянець-Подільської міської ради 76,8 тисяч гривень.

Наразі рішення суду виконано, кошти у розмірі 76,8 тис грн стягнуто до бюджету Кам’янець-Подільської міської ради.

Інформує Камянець-Подільська окружна прокуратура