Пропонують оформити грошову допомогу онлайн, вказавши банківські дані? Обережно – це можуть бути шахраї

  • 81

Фото без опису

Пропонують оформити грошову допомогу онлайн, вказавши банківські дані? Обережно – це можуть бути шахраї

Поліцейські Кам’янеччини застерігають від аферистів, які розміщують в мережі фішингові посилання, виманюючи при цьому реквізити та паролі від банківського рахунку.

#поліціяКамянеччини #шахрайство

Так, 72-річна жителька Староушицької тергромади на одному із сайтів переглядала стрічку новин. ЇЇ зацікавило оголошення, у якому йшлося про надання фінансової допомоги пенсіонерам. Жінка перейшла за посиланням, де для зарахування коштів необхідно було вказати номер, код і цифри на звороті банківської картки, а також смс-код від банку. Потерпіла, нічого не підозрюючи, виконала умови та очікувала поповнення картки. Натомість жінка помітила, що з рахунку було знято понад 10 тисяч гривень її власних коштів. Тоді пенсіонерка зрозуміла – її ошукали шахраї й одразу звернулась із заявою до поліції.

Слідчі Кам’янець-Подільського райуправління відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.190 (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України, встановлюють всі обставини події, а також закликають громадян бути обережними з розповсюдженням персональних даних. Шахраї вигадують різні приманки для заволодіння грошима своїх жертв. Не дайте себе ошукати - не довіряйте гарним заголовкам про надання фінансової допомоги, подарунків в обмін на банківську інформацію. Бережіть себе та свої кошти.