Збалансоване харчування для попередження ризику  серцево-судинних захворювань

  • 124

Фото без опису

Збалансоване харчування для попередження ризику  серцево-судинних захворювань

    Твоє серце потребує здорової їжі! 
Найпростіше, що можна зробити для здоров'я серцево-судинної системи — стежити за тим, які продукти ти додаєш до свого раціону.
     Переїдання, недостатнє споживання овочів та фруктів, безконтрольне вживання солоної, висококалорійної та жирної їжі — усе це призводить до розвитку серцево-судинних хвороб: артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, інфаркту та інсульту.
    Неповноцінне харчування, нездорова їжа є головним фактором ризику розвитку хвороб серця та причиною кожної п'ятої смерті у світі. 
    Дотримуйся рекомендацій ВООЗ, як налагодити здорове харчування.
    Детальніше про те, як скласти свою «збалансовану тарілку»:
https://phc.org.ua/promociya-zdorovya/proekt-prozdorove

Дізнайся про свій ризик розвитку хвороб серця і судин за допомогою швидкого тесту на сайті: https://cvd.phc.org.ua/
    Нагадуємо, що для здоров'я серця й судин важливо контролювати свою масу тіла.  А ще можна вираховувати свій індекс маси тіла за формулою: 
вага (кг) / зріст у квадраті (м). Якщо твій показник складає  ≥ 25,0 — очевидно- у тебе є зайва вага. 
    Про потенційний ризик хвороб також свідчить окружність талії. Варто занепокоїтись, якщо твій показник перевищує 94 см (для чоловіків) та 80 см (для жінок).
Стань на варті свого серця — обирай зблансоване харчування!
#СтаньНаВартіСвогоСерця
Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису