Оформити дозвіл на тимчасовий виїзд дитини за кордон можна буде в Дії

  • 140

Фото без опису

📲 Оформити дозвіл на тимчасовий виїзд дитини за кордон можна буде в Дії

🔗 Уряд ухвалив постанову про старт експериментального проєкту. Батьки дітей до 16 років зможуть оформити дозвіл на тимчасовий виїзд дитини за кордон онлайн. Послуга буде доступна в Дії.

📌 Експериментальний проект координуватиметься Міністерством юстиції та реалізовуватиметься у взаємодії з Міністерством цифрової трансформації та Державною прикордонною службою. Для реалізації проекту передбачається залучити кошти міжнародної технічної допомоги. Протягом восьми місяців з дня набрання чинності постановою планується забезпечити технічну можливість для формування заяви.

✍️ Оформити згоду на виїзд дитини в електронній формі зможуть батьки, які мають паспорт громадянина України у формі ID картки або паспорт громадянина України для виїзду за кордон, сформований засобами Єдиного державного демографічного реєстру, а також реєстраційний номер облікової картки платника податків. Формування заяви буде безоплатним.

☝️ При цьому у разі відсутності відповідних документів або технічної можливості формування заяви засобами Порталу Дія, зберігається класичний спосіб оформлення згоди на виїзд у нотаріуса.

➡ У Мін'юсті звертають увагу, що прийняття цієї постанови жодним чином не зачіпає реалізацію громадянами права на вільний виїзд в особливий період (під час воєнного стану) в частині виїзду дітей за межі України без отримання згоди.