Візит в Староушицьку громаду з обміну досвідом «Побудова довіри як ефективний інструмент розвитку громади»

  • 288

Фото без опису

📈Системна і довірлива співпраця з бізнесом та громадським сектором – передумова розвитку громади!

📈Візит з обміну досвідом «Побудова довіри як ефективний інструмент розвитку громади», організований «U-LEAD з Європою». Гості з Волині й Тернопільщини побували у Староушицькій громаді.

ULEAD з Європою в Хмельницькій області

 

Системна і довірлива співпраця з бізнесом та громадським сектором – передумова розвитку громади!

Другий день візиту з обміну досвідом «Побудова довіри як ефективний інструмент розвитку громади», організованого «U-LEAD з Європою», гості з Волині й Тернопільщини провели у Староушицькій громаді.

Тут вивчали досвід побудови системної співпраці між владою, бізнесом, громадськими та іншими організаціями. що дало старт успішним сьогодні проєктам розвитку громади і чим поділився Староушицький селищний голова Анатолій Тимчук.

Фото без опису

Найцікавіші проєкти Староушицька громада, співпрацюючи з бізнесом і громадським сектором, реалізувала у туристичній сфері. У громаді туристам пропонують не класичний перелік об’єктів, а враження та емоції. Крафтові сири, вина, фіточаї тут пропонують у комплексі з чудовими природними краєвидами, оздоровчими можливостями та оригінальними закладами для відпочинку. Усі ці проєкти створюють робочі місця та притягують туристів, що дає не лише економічний розвиток для громади, а й надихає жителів її розвивати.

На території громади голови та заступники голів громад з Волинської і Тернопільської областей відвідали родинне підприємство «Крафтова трав’ярня Миколи Прудивуса», що займається вирощуванням лікувальних трав та має власне виробництво чаїв, трав'яних та пряно-ароматних сумішей, фітозборів, а також трав'яних та ягідних лікерів з 1977 року.

Також гості завітали у Бакота Хаб - арт-простір на Бакоті від засновників фестивалю "Respublica". Колишню школу команда проєкту перетворила на багатофункціональний осередок, резиденцію та хостел, де митці та туристи можуть знайти притулок та натхнення. Окрім відпочинку, це ще й чудова локація для проведення резиденцій, таборів, тренінгів та будь-яких заходів. Окремої уваги заслуговують мурали в селі Гораївка.

Фото без опису

Ще одним цікавим проєктом, який оглянули учасники візиту, стала садиба “Дім мандрівника”, що є місцем, де у неформальному середовищі збираються люди з усієї України та з закордону. Її створили веломандрівники Сергій Толстіхін і Юлія Мазур, котрі на велосипедах побували у 31 країні Європи. Завітали й до Національного природного парку «Подільські Товтри», туристичного інформаційного центру Староушицької селищної ради і звичайно ж зробили світлини на оглядовому майданчику Бакотської затоки.

Учасники візиту не лише перейняли досвід та кращі практики, а й зарядились енергетикою природної перлини Поділля.

ULEAD з Європою / ULEAD with Europe

ULEAD з Європою в Тернопільській області

ULEAD з Європою в Волинській області

Староушицька ТГ

Анатолий Тимчук

Dmytro Vasylenko

Бакота Хаб

Дім мандрівника, садиба на Бакоті, с. Гораївка

Микола Прудивус

Andriy Zoin

Сергій Толстіхін

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису