Держпраці закликає роботодавців та працівників до легалізації трудових відносин

  • 153

Фото без опису

📌 Держпраці закликає роботодавців та працівників до легалізації трудових відносин

☝️ Незадекларована праця - це свідоме ухилення роботодавців і працівників від оформлення трудових відносин з метою отримання тих чи інших переваг за рахунок приховування реальних доходів, отримання соціальних пільг, несплати податків тощо.

➡ Розраховуючи на збільшення прибутків та відсутність зобов’язань обидві сторони трудового договору наражають себе на ризики, про існування яких вони навіть не здогадуються. Для працівників ризиків набагато більше, проте для роботодавця ж вони набагато більше коштують.

На жаль, незадекларована праця залишається поширеним явищем і під час війни, що в свою чергу наносить суттєву шкоду, зокрема і обороноздатності нашої країни.

☝️ З метою донесення до всіх громадян інформації про ризики і наслідки незадекларованої праці, правильність оформлення трудових відносин та зміни у законодавстві Державна служба України з питань праці розпочала інформаційну кампанію «Виходь на світло!».

📍 Мета кампанії полягає в інформуванні роботодавців та працівників про вимоги законодавства до оформлення трудових відносин, а також в одночасному здійсненні моніторингу стану додержання вимог законодавства. Такий моніторинг є основою для формування переліків суб’єктів господарювання, які використовують працю без укладення трудових договорів, для подальшого спостереження та реагування.

Наразі інспектори праці здійснюють інформаційні відвідування у сферах торгівлі і організації харчування, одночасно проводиться аналіз динаміки працевлаштування в інших галузях.

Пам’ятайте! Тільки задекларована праця сприятиме розвитку економіки та добробуту громад!

Більше інформації на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua

Інші новини

Всі новини