Нещодавно на Бакоті відбулась Літня школа традиційної музики, що є найбільшою подією у галузі традиційної музики в Україні

  • 77

Фото без опису

Bakota Info

Нещодавно на Бакоті відбулась Літня школа традиційної музики, що є найбільшою подією у галузі традиційної музики в Україні та щорічно проводиться в різних куточках країни, а на Бакоті вперше 👀

Традиційна музика - це музика, яку раніше повсюдно грали і співали люди в селах. Зараз її частіше називають "народною". Ще кілька десятиліть тому спів і музику можна було легко почути в кожному селі, а зараз багато людей вже навіть не знають, що таке взагалі було.

Фото без опису

На Літній Школі учасники протягом тижня інтенсивно навчались грати та співати на традиційних інструментах, таких як бубні, скрипці, поліські духові та інші. Учасники мали унікальну можливість відкрити для себе українську культуру через музику, яка виникла тисячі років тому, і допомагала нашим предкам проходити через трагічні і щасливі часи. І ця музика зараз може допомагати нам, надихаючи і об'єднуючи нас в сучасному світі.

Фото без опису

Ми раді, що ця культурна подія високого класу відбулася саме у нас на Бакоті, адже ми хочемо змінювати тенденцію "шашлично-пивного" туризму на берегах Дністра в бік культурного, завдяки якому туристи з усієї України та з-за кордону зможуть прибувати не лише заради природних красот і гастрономічних вражень, але й для ознайомлення з багатошаровою українською культурою.

Дякуємо організаторам події Рись / Rysʹ за те, що оживили береги Бакоти та збагатили їх неповторними мелодіями, народними історіями та духом спільноти.

Підписуйтесь на Bakota Info, щоб дізнатись більше про Бакоту та про те, чим тут можна зайнятись.

Фото: Олена Сторожук

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису