Аграрії Хмельниччини завершили комплекс весняно-польових робіт

  • 88

Фото без опису

🚜 🌾 Аграрії Хмельниччини завершили комплекс весняно-польових робіт

Станом на 01 червня посів ярини проведено на площі близько 880 тисяч гектарів, або 99,5% до наміченого. Повністю завершено сівбу соняшника, який вже займає 220 тис. га (100% до наміченого), сої, яка посіяна на площі 192 тис. га (102%), кукурудзи на зерно, яка висіяна на площі 213 тис. га (101% до запланованого).

Господарства населення завершили посадку картоплі, посів та висадку розсади овочевих культур, які разом займають 75 тис гектарів, що на 3 тис га більше минулорічних показників.

Сільгосппідприємства продовжують висівати гречку, яка вже займає понад 10 тис га, або 82 % із намічених 12 тис га, але відповідно технологічних вимог сівба гречки продовжується на початку червня.

З врахуванням озимих культур, які займають близько 300 тис. га, загальна посівна площа урожаю поточного року становить 1215 тис га, що на 4 тис га більше минулорічних показників.

На даний час агроформування області готуються до проведення жнивного комплексу робіт, зокрема проводять ремонт зернозбиральної техніки та заготівлю паливно-мастильних матеріалів.

Управління розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин ХОДА