8 травня - День пам'яті та примирення

  • 93

Фото без опису

Цього року 8 травня, в День пам’яті та примирення, Україна вшановуватиме пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни.

Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціна цього внеску – надзвичайні втрати впродовж 1939-1945 років серед українців та інших народів, які жили на території України (тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб). А перемога – це результат титанічних зусиль десятків держав і сотень народів.

У ці дні ми віддаємо шану всім тим, хто у жорстокій битві виборював нашу свободу, хто захищав рідну українську землю від нацизму.

Нажаль так сталося, що цю знаменну дату ми зустрічаємо зі зброєю в руках. Сьогодні саме рф, увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу територіальну цілісність і зруйнувала мир у Європі. Однак Подвиг ветеранів додає нам сил та наснаги у нинішній боротьбі за свободу, незалежність та суверенітет України. Ми господарі на своїй землі, правда за нами – тож ми знову здобудемо перемогу в ім'я європейського майбутнього рідної Батьківщини.

Пам’ятаємо…

Перемагаємо…

З повагою – селищний голова Анатолій ТИМЧУК