До уваги власників житла, які отримують компенсацію за розміщення внутрішньо переміщених осіб!

  • 497

Фото без опису

До уваги власників житла, які отримують компенсацію за розміщення внутрішньо переміщених осіб!

Оскільки Товариство Червоного Хреста України, відповідно до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб №333 від 19.03.2022 року затвердженого Кабінетом Міністрів України, на підставі домовленостей з Мінрегіоном здійснює виплати компенсації власникам житла, проводиться додаткова перевірка (верифікація) даних, які подані власниками житла, для отримання компенсації. Перевірка проводиться за допомогою SMS-повідомлень або ж за дзвінком. Перевірку проводить Товариство Червоного Хреста України.

Звертаємо Вашу увагу на те, якщо Ви пройшли СМС-верифікацію, але вказали невірну кількість ВПО які у Вас проживали за звітний місяць або невірно зазначено період проживання ВПО то виплата компенсації не відбудеться.

 До прикладу у заяві на компенсацію витрат за розміщення внутрішньо переміщених осіб за лютий 2023 року (або будь який інший місяць) ви вказали 4-ох осіб та подали цю заяву до ОМС. ОМС в свою чергу передають зведену інформацію по власниках житла до Міністерства інфраструктури України (через обласні військові адміністрації відповідної області), із зазначенням ПІБ власника житла, ідентифікаційними даними власника житла, кількості ВПО які проживали у звітному місяці та кількість людино-днів (кількість днів проживання ВПО), сумою компенсації та рахунком на який має зарахуватись виплати. Уся інформація обраховується відповідно до поданої Вами заяви. Але при проходженні СМС-верифікації  вказали що за лютий 2023 року у Вас проживало 5 ВПО, або ж 3 ВПО. То у цьому випадку Товариство Червоного Хреста приймає рішення про відмову у виплаті компенсації за лютий 2023 року, оскільки не співпадають дані подані ОМС та дані які Ви вказали під час проходження СМС-верифікації.

Додатково повідомляє, якщо Ви не впевнені, не пам’ятаєте точну кількість ВПО які проживали у звітному місяці, Вам потрібна допомога у проходженні верифікації від Товариства Червоного Хреста Ви можете звернутись до Староушицької селищної ради за допомогою у проходженні перевірки.

 

Додатково надаємо інформацію з офіційної інтернет-сторінки Товариства Червоного Хреста України https://redcross.org.ua/news/2023/03/46712/ чому відбуваються затримки виплат та чому може бути відмова у виплаті.

 

 

 

Відповіді на питання

  1. Чому я не отримав гроші

Якщо ви не отримали грошову компенсацію в рамках програми «Прихисток», то причини можуть бути наступні:

  • уточнення особистих даних осіб, які розмістили ВПО, якщо такі дані містять помилки, через які неможливо провести виплати (невірні/недіючі банківські рахунки, невірні прізвище та ім’я, неіснуючі ІПН тощо);
  • коригування нарахованих сум компенсації відповідно до тарифу і кількість людино-днів;
  • вилучення осіб з реєстрів, у зв’язку з відмовою зазначених осіб від отримання допомоги або помилковим внесенням осіб до реєстру виплат;
  • надання відмінних від наданих обласним військовим адміністраціям особисті дані під час SMS-верифікації;
  • заборгованості на банківських рахунках.

2. До кого мені звернутися аби перевірити чи є я в переліку на виплати

  • Для перевірки інформації щодо наявності даних в програмі, будь ласка, зверніться до територіальної громади або установи, де подавали заявку.

3. Якщо при подачі даних я допустив помилку – що робити?

У випадку виявлення помилки, будь ласка, зверніться до територіальної громади або установи, де подавали заявку.