форум "Кластери як каталізатор розвитку територій: досвід ЄС та України"

  • 144

Фото без опису

Агенція Сталого Розвитку АСТАР

Неймовірний збіг обставин 24 березня - проведення форуму "Кластери як каталізатор розвитку територій: досвід ЄС та України" співпав з першою річницею запуску Ukrainian Cluster Alliance, шостою річницею існування Агенція Сталого Розвитку АСТАР.

Основні тези:

😉 Хоч і дистанційно, але з нами були представники європейських офісів, керівництво Чеського кластерного альянсу, які бажали українському бізнесу сталості і масштабування в Європі.

😉 Політики місцевого, регіонального та національного рівня задекларували підтримку кластерного розвитку на своїх рівнях відповідно.

😉 Команда УКА підвела підсумки роботи за попередній рік та визначила вектор на наступний період, запросивши підприємців Кам'янця-Подільського до співпраці після запуску кластерів.

😉 Донори GIZ Ukraine та Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» представили механізми отримання коштів для окремих МСБ та кластерних утворень.

😉 Координатор проекту від Центру ЕЙДОС познайомив з планом роботи на 2023 рік, в якому чимало активностей для підприємців громади.

😉 У форматі B2B було презентовано 5 членів Podillia Fashion Cluster та 6 керівників обласних бізнес-асоціацій МАК Дністер 1362.

😉 Змістовними були виступи керівників агротуристичних кластерів з Сумщини (Слобожанське коноплярство) та Черкащини (Шляхами Трипільської праматері) у поєднанні з сервісами та послугам для своїх членів.

😉 Органічно виглядала заключна частина, де досвід Хмельницького ІТ кластеру поєднувався з роботою Хмельницької агенцій регіонального розвитку.

😉 Бонусом були мистецькі вкраплення від гостей форуму: аукціон картин (Черкащина) та презентація ідеї світової підтримки українських митців (Прикарпаття).

Проект «Сприяння економічному зростанню в Кам'янець-Подільській громаді» фінансується за кошти Європейського Союзу (ЄС) в рамках програми «Мери за економічне зростання» та реалізовується Центром «ЕЙДОС» у співпраці з Кам’янець-Подільською міською радою.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису