В Чабанівці пройшов захід зі вшанування учасників бойових дій на території інших держав

  • 255

Фото без опису

ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця дата приурочена до дня виведення радянських військ з Афганістану в 1989 році. Війна в Афганістані тривала 10 років, а через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдат.

За тридев’ять земель від рідної землі змушені були воювати десятки тисяч українців, проливаючи свою кров. Скільки їх там загинуло і сьогодні достеменно невідомо.

Урочистий захід зі вшанування учасників бойових дій на території інших держав пройшов в Чабанівській бібліотеці, в якому взяли участь представники Кам’янець-Подільської районної спілки ветеранів Афганістану, місцеві ветерани Анатолій Калюжняк та Володимир Остапчук. Захід організований працівниками Гуто-Чугорського клубу, Чабанівського будинку культури та Чабанівської бібліотеки. Після заходу відбулось покладання квітів до могили Анатолія Вишневського, воїна с.Гута-Чугорська, полеглого в Афганістані.

У 2014 році тисячі воїнів-афганців одними із перших відправилися добровольцями на український Схід. Вони і сьогодні захищають нашу державу від російського агресора, а деякі віддали життя за Україну.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису