В Чабанівці пройшов захід зі вшанування учасників бойових дій на території інших держав

  • 271

Фото без опису

ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця дата приурочена до дня виведення радянських військ з Афганістану в 1989 році. Війна в Афганістані тривала 10 років, а через афганське пекло пройшли десятки тисяч солдат.

За тридев’ять земель від рідної землі змушені були воювати десятки тисяч українців, проливаючи свою кров. Скільки їх там загинуло і сьогодні достеменно невідомо.

Урочистий захід зі вшанування учасників бойових дій на території інших держав пройшов в Чабанівській бібліотеці, в якому взяли участь представники Кам’янець-Подільської районної спілки ветеранів Афганістану, місцеві ветерани Анатолій Калюжняк та Володимир Остапчук. Захід організований працівниками Гуто-Чугорського клубу, Чабанівського будинку культури та Чабанівської бібліотеки. Після заходу відбулось покладання квітів до могили Анатолія Вишневського, воїна с.Гута-Чугорська, полеглого в Афганістані.

У 2014 році тисячі воїнів-афганців одними із перших відправилися добровольцями на український Схід. Вони і сьогодні захищають нашу державу від російського агресора, а деякі віддали життя за Україну.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису

Інші новини освіти

Всі новини освіти