Виготовляла та продавала наркотики: на Камянеччині ув'язнили харків'янку

  • 146

Виготовляла та продавала наркотики: на Камянеччині ув'язнили харків'янку

 

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення  у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення, придбання, зберігання з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин в особливо великих розмірах, а також прекурсорів та обладнання, призначеного для виготовлення вказаних речовин, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 311, ч. 3 ст. 313 Кримінального кодексу України).

Під час досудового розслідування та судового розгляду встановлено, що жителька Харківської області наприкінці минулого року, перебуваючи у місті Кам’янець-Подільський, за допомогою створеного Telegram-каналу, придбала обладнання та прекурсори, з яких за місцем тимчасового проживання обладнала виробництво особливо небезпечної психотропної речовини, обіг якої заборонено – PVP.

В подальшому, в обладнаній «лабораторії», з метою власного матеріального збагачення, жінка виготовляла особливо небезпечну психотропну речовину та зберігала її за місцем тимчасового проживання.

Під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантки кримінального провадження вилучено психотропні речовини в особливо великих розмірах, виготовлені нею, загальною масою 873,799 г.

Вироком суду обвинувачену визнано винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 311, ч. 3 ст. 313 Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді  9 років 3 місяців позбавлення волі, з конфіскацією всього майна.

Вирок не набрав законної сили.