14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

  • 62

Фото без опису

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

☢️ Одну з найбільших у світі техногенних катастроф – аварію на Чорнобильській атомній електростанції – знає і пам’ятає весь світ. І з кожним роком ми все більше усвідомлюємо, що з усіх трагедій, які пережило людство, ця катастрофа не має аналогів, за масштабами забруднення, негативного впливу на здоров'я, соціальних та побутових умов життя. Але незмінним лишається одне – найглибша шана та повага людям, які закрили собою світ від атомного лиха.

☢️ Сьогодні, 14 грудня, ми вшановуємо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Адже порятунком для всіх нас став подвиг людей, які з перших хвилин аварії вступили в нерівну боротьбу з невидимим ворогом та захистили світ від смертельної небезпеки. З дня ліквідації аварії не припинялася робота на зруйнованому реакторі, і в грудні 1986 року, зусиллями тисячі ліквідаторів, було споруджено об’єкт укриття, призначений захистити навколишнє середовище від подальшого забруднення.

☢️ Низький уклін усім, хто 36 рік тому, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працював у 30-кілометровій зоні радіаційного лиха, всім, хто зупинив розбурхану ядерну стихію і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

🔹 Шановні ліквідатори! Щиро бажаємо всім вам та вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, добра й злагоди, а ще жити в мирній та вільній країні, без ядерної загрози.

З повагою - селищний голова Анатолій ТИМЧУК