В приміщенні Староушицької селищної ради відбулася робоча зустріч із керівництвом АТ «Укрпошта"

  • 416

Фото без опису

??26 жовтня в приміщенні Староушицької селищної ради відбулася робоча зустріч селищного голови Анатолія ТИМЧУКА із директором Хмельницької дирекції АТ «Укрпошта»? Миколою Громовим, керівником відділення зв’язку м. Кам’янець-Подільський Юлією Цмикал, сільским територіальним менеджером Наталією Погоревич. На зустріч також запросили старостів сіл та соціальних працівників громади.

??Учасники зустрічі зібралися, щоб обговорити питання щодо запровадженням проєкту «Сільське відділення», який передбачає заміну стаціонарних відділень поштового зв’язку на пересувні.

??Нещодавно Укрпошта оголосила про запуск пересувних відділень поштового зв’язку, а сьогодні вони вже працюють по всій Україні.

В Кам’янець-Подільському та Чемеровецькому районі цей проект стартував з 01.07.2022р., а точніше перша хвиля (10 ПВПЗ), в яку ще не усі села Кам’янеччини увійшли. Друга хвиля планується запуститися частинами з 01.11.2022 р (4 ПВПЗ), а з 01.12.2012 р. ще 4 ПВПЗ.

??Представники Укрпошти повідомили, що пошта як працювала, так і буде працювати, і всі отримають пенсії, газети і відправлення (листи, посилки) вчасно.? Єдине, що змінилося - формат роботи відділення. Пошту буде доставляти спеціальний автомобіль «Пошта на колесах». Згідно реформи пересувні відділення будуть працювати у селах, де населення менше 1,2 тис. осіб.

??За словами очільника Хмельницької дирекції, з кожним роком кількість сільського населення значно зменшується. Також збільшується перехід на карткову форму розрахунків. Окрім цього, із розвитком технічного прогресу, відходить у минуле поштове листування, українці почали передплачувати значно менше періодичних видань, що також зменшило надходження до бюджету «Укрпошти», тому керівництво «Укрпошти» було змушене піти на такий крок для покращення якості надання послуг. -«Ми ставимо перед собою мету стати ближче до населення та провести оптимізацію процесів. Проєкт «Пересувне відділення» - стратегічно важливий для усієї країни. Багато років Укрпошта не піддавалась реорганізації, але зараз це необхідно».

??Представники Укрпошти ознайомили з графіками роботи мобільних поштових відділень та переліком послуг, запевнили, що відкриття відділень зазначеного формату, не лише дасть можливість зменшити витрати «Укрпошти», а й покращить якість послуг, які отримує населення.????

??Анатолій ТИМЧУК зауважив, що реформування зараз проходить в освіті, медицині та інших сферах, тому ми розуміємо що Укрпошта також проводить реформу. Для нас і жителів громади важливо, щоб якість послуг покращувалась і люди отримували їх вчасно. Сподіваємось на плідну роботу із пересувними відділеннями, а старости та соціальні працівники допоможуть в комунікації із жителями сіл.

?Які ВПЗ залишаються в Староушицькій громаді працювати без змін?

?Віддділення поштового звязку, які автоматизовані, а саме:

??ВПЗ Стара Ушиця

?Які СВПЗ, попали під пересувні в першу хвилю з 01.07.2022:

??Гута Чугорська, (Липи).

?СВПЗ, які плануються перейти на модель обслуговування ПВПЗ (2 хвиля) з 01.11.2022 р

??Подільське;

??Гораївка;

??Крушанівка;

??Нефедівці;

??Лучки.

СВПЗ, які плануються перейти на модель обслуговування ПВПЗ (2 хвиля) з 01.12.2022 р

??Грушка;

??Каштанівка

??Лисківці;

??Рункошів;

??Чабанівка.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Пересувні відділення поштового зв'язку

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису