ЗРІЗАВ ДЕРЕВА - ОТРИМАВ ВИРОК

  • 118

ЗРІЗАВ ДЕРЕВА - ОТРИМАВ ВИРОК

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки дерев вчиненої на території природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 246 КК України).

У ході досудового розслідування та судового розгляду встановлено, що 48-річний чоловік, не маючи законних на те підстав, перебуваючи у лісовому масиві «Урочище Жванецьке», що на території Національного природного парку «Подільські Товтри», умисно зрізав за допомогою бензопили дерева цінних порід. Такими злочинними діями порушник спричинив Китайгородській територіальній громаді матеріальну шкоду на суму майже 10 тис гривень.

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд визнав винуватим зловмисника у незаконній порубці дерев вчиненій на території природно-заповідного фонду та затвердив угоду про визнання винуватості.

Вироком суду чоловіку призначено покарання у виді 3 років обмеження волі та звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік.

Громадянин визнав свою вину у скоєному та повністю відшкодував завдані збитки територіальній громаді.