Голова Староушицької громади Анатолій ТИМЧУК взяв участь у засіданні круглого столу «Потенціал НПП «Подільські Товтри»

  • 592

Фото без опису

29 вересня голова Староушицької громади Анатолій ТИМЧУК взяв участь у засіданні круглого столу «Потенціал НПП «Подільські Товтри» у розвитку туристичної інфраструктури регіону». У засіданні також взяли участь голови 12 територіальних громад, члени громадських організацій та представники туристичної сфери і пам’яткоохоронної справи.

На сьогодні національний парк «Подільські Товтри» є одним з найбільших у Європі. Його площа складає 261316 га Кам’янець-Подільського та Хмельницького районів. На його території знаходяться 12 громад – міські, селищні та сільські. У кожній з них є об’єкти природо-заповідного фонду загальнодержавного та місцевого значення. Кожна громада має великий потенціал для розвитку туризму та рекреаційної діяльності.

Завдяки комплексному підходу та синергії зусиль місцевої влади, науковців, експертів, представників туристичного бізнесу та громадських активістів можна розвивати як туристичні продукти, так і супутні послуги. Староушицька громада і ряд громад Подністер’я спільно з партнерами ГО «АСТАР», Агенції регіонального розвитку Хмельницької області вже мають ряд напрацювань в цьому напряму – кластер «Дністер 1362» та «DNISTER CANYON». Приємно, що Національний парк підтримує ініціативу розвивати цей напрям.

Під час зустрічі директор НПП «Подільські Товтри» Руслан Якубаш ознайомив присутніх з особливостями, розвитком та перспективами Парку. Також присутні поспілкувалися у режимі «вільного мікрофону», висловили власне бачення щодо розвитку туристичної галузі краю та оглянули палеонтологічну експозицію Парку. Сподіваємось, що спільними зусиллями ми досягнемо гарних результатів в розвитку туризму нашого краю.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису