Оголошення про намір здійснити зміну тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення!

  • 568

?Оголошення про намір здійснити зміну тарифів на послуги з централізованого водопостачання

та централізованого водовідведення???

*****************************************************************************************************************************************************

На виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року № 130 комунальне підприємство «Відродження» Староушицької селищної ради Кам`янець-Подільського району Хмельницької області, доводить до відома споживачів про намір здійснити у 2022 році зміну тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.?

На даний час діють тарифи, які були встановлені рішеннями сесії Староушицької селищної ради в наступних розмірах:

з централізованого водопостачання 15 березня 2019 року №06, введені в дію з 01.04.2019:

- для населення– 20,00 грн. за 1 куб. м ;

- для бюджетних установ –24,50 грн за 1 куб. м;

- для інших підприємств – 24,50 грн. за 1 куб. м;

з централізованого водовідведення 15 березня 2019 року №06, введені в дію з 01.04.2019:

- для населення– 3,00 грн. за 1 куб. м;

- для бюджетних установ – 4,50 грн. за 1 куб. м;

- для інших підприємств – 4,50 грн. за 1 куб. м.

Водночас, слід зазначити, що в умовах зростання основних складових тарифів, зокрема: рівня мінімальної заробітної плати та відповідно сум відрахувань, складових вартості електричної енергії, виникла невідповідність діючих тарифів фактичним витратам на виробництво послуг з водопостачання та водовідведення.

21 вересня 2022 року комунальне підприємство «Відродження» Староушицької селищної ради звернулось до виконавчого комітету Староушицької селищної ради із заявою та розрахунковими матеріалами для встановлення тарифів з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

Планові тарифи:

з централізованого водопостачання:

- для населення– 30,00 грн. за 1 куб. м ;

- для бюджетних установ –40,00 грн за 1 куб. м;

- для інших підприємств – 40,00 грн. за 1 куб. м;

з централізованого водовідведення :

- для населення– 10,00 грн. за 1 куб. м;

- для бюджетних установ – 15,00 грн. за 1 куб. м;

- для інших підприємств – 15,00 грн. за 1 куб. м.

?З метою належного функціонування підприємства виникла нагальна необхідність приведення тарифів на послуги централізованого водопостачання, централізованого водовідведення до економічно обґрунтованого рівня. Розрахунок тарифів був здійснений відповідно до Постанови КМ України від 01.06.2011 р. № 869 « Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» в редакції Постанови КМУ від 3 квітня 2019 року № 291. які будуть покривати економічно обґрунтовані витрати в собівартості цих послуг.

?За основними елементами собівартості плановий тариф на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення на 2022 рік відбулось підвищення по наступним елементам:

- матеріальні витрати зросли за рахунок збільшення ціни на запчастини, ПММ, матеріали та інші матеріальні ресурси;

- збільшились планові витрати на електричну енергію . У структурі діючого тарифу передбачалась вартість 1 квт/год електроенергії в розмірі 3,05 грн з ПДВ. На даний час цей показник становить 6,70 грн з ПДВ, тобто зростання у порівнянні із закладеним у тарифі на 3,65 грн або 219,67 %.

- станом на 01.01.2022 р. розмір мінімальної заробітної плати складає 6 500,00 грн. У діючому тарифі фонд оплати праці було розраховано виходячи мінімальної заробітної плати 4 173,00 грн/місяць. Заробітна плата врахована до тарифів в установленому порядку із забезпеченням прожиткового мінімуму для працездатних осіб та інших гарантій з оплати праці, передбачених законодавством, з урахуванням Галузевої угоди, колективного договору підприємства. Відповідно до росту рівня заробітної плати збільшились і нарахування на заробітну плату.

?Таким чином приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня є необхідним заходом для стабільного функціонування підприємства та безперебійного забезпечення споживачів питною водою, централізованим водовідведенням.

?Зазначені тарифи на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення планується ввести в дію з 01 листопада 2022 року.

?Пропозиції та зауваження щодо намірів КП «Відродження» змінити тарифи на надання послуг з централізованого водопостачання та водовідведення? від фізичних та юридичних осіб приймаються в письмовому вигляді протягом 7 календарних днів з дати опублікування оголошення за адресою: смт Стара Ушиця , вул. Миру , буд. 8. або у виконавчий комітет Староушицької селищної ради смт Стара Ушиця, вул.. Українська 5.

Інші оголошення

Всі оголошення