Благодійний проект «коло турботи» відкрив гарячу лінію психологічної допомоги для батьків

  • 535

Фото без опису  Фото без опису

Благодійний проект «коло турботи» відкрив гарячу лінію психологічної допомоги для батьків

Чимало людей сьогодні переживають постійну тривогу, гнітючий страх за власне життя, тотальне спустошення та хронічну втому. Тому психологічний стан та психічне здоров’я є вкрай важливим. Особливо це стосується маленьких діток, які знаходилися під обстрілами, були змушені переховуватися в підвалах чи бомбосховищах або покинути свій дім та переїхати у безпечніші зони. Пережитий досвід матиме непоправний вплив на майбутнє дитини, який проявлятиметься у вигляді фізичного та/або психічного захворювання, проблемах у спілкуванні з оточуючими, невпевненості у власних силах, депресивних станах та навіть схильності до самогубства. Тому важливо діяти негайно.

Коло Турботи − проєкт, що надає безоплатну фахову психологічну допомогу дітям, що постраждали від воєнних дій на території України. Дитячий психолог працює щодня з 16.00 до 20.00.

Благодійний проєкт «КОЛО ТУРБОТИ» створений ГО «Центр Соціального Лідерства» та Дитячим фондом ООН в Україні (UNICEF), під патронатом НДСЛ «ОХМАТДИТ» МОЗ України.

Телефонуйте за номером 0800 33 13 91 з 16.00 до 20.00 щодня. Спеціалісти гарячої лінії нададуть психологічну підтримку батькам при гострих стресах під час війни

Дізнайся чи є у твоєї дитини ознаки стресу: https://test.cc.socialbusiness.com.ua/. За необхідності записуйся на консультацію з психологом онлайн. https://docs.google.com/.../1sMGcbmlXjoSSkk3OX9RRAzZ.../edit. Або телефонуй на гарячу лінію: 0800331391.

Довідково. Мета благодійного проекту «Коло турботи»: у співпраці з медичними закладами, соцпрацівниками, психологами та волонтерськими організаціями надавати кваліфіковану безоплатну допомогу сім’ям, дітям віком від 0 до 6 років, що отримали гостру травму в результаті дії різноманітних обставин у ході війни Україні.

Основні напрямки діяльності:

1. Надання гуманітарної допомоги медичним закладам для дітей віком від 0 до 6 років та вагітним жінкам.

2. Опитування та систематизація даних що до кількості дітей, які знаходяться у стані гострого стресу.

3. Робота мобільних бригад психологів з навичками роботи з дітьми та які мають досвід роботи з гострою травмою.

4. Створення центрів психологічної допомоги у чотирьох містах: Київ, Львів, Умань, Дніпро. Керівник кожного центру відповідає за організацію роботи мобільних бригад у своєму місті та закладах, що знаходяться у радіусі до 200 км міста.

5. Кваліфікована психологічна допомога дітям від 0-6 років та їхнім батькам, які пережили психотравмуючі події під час війни методами психологічних консультацій онлайн та під час прийомів у медичних закладах.

6. Розповсюдження інформаційних матеріалів що до порядку надання психологічної допомоги серед фахівців, що спілкуються з дітьми та сім’ями: педагоги, вихователі, волонтери у центрах прихистку, лікарі, соцпрацівники.

7. Навчання психологів методам роботи з гострою травмою у дітей (онлайн тренінги).

8. Створення освітньої платформи для дитячих психологів та батьків, що навчатиме психології за допомогою вебінарів, ТБ програм та різноманітних онлайн-матеріалів. У рамках проєкту сім’ї матимуть змогу спілкуватися з кваліфікованими психологами, приймати участь у семінарах та конференціях.

9. Облаштування одного медичного закладу в регіоні згідно з дизайн-проектом дружнього до дітей простору, а саме: облаштування багатофункціональної кімнати для гри та відпочинку, облаштування гендерно-чутливої вбиральні, вказівники для цих зон.