Забив до смерті розвідним ключем – за вбивство двох людей житель Кам’янець-Подільського району постане перед судом

  • 275

Фото без опису

22 травня в с. Жванець на Кам’янеччині троє знайомих, двоє чоловіків та жінка, разом розпивали алкоголь в помешканні обвинуваченого.

На ґрунті ревнощів між чоловіками виникла бійка, під час якої господар будинку металевим розвідним ключем спричинив односельчанину смертельні тілесні ушкодження. Жінка намагалась розборонити чоловіків, але він і її вдарив ключем по голові, від чого потерпіла померла на місці події.

Щоб приховати вчинений ним злочин, зловмисник сховав тіла у підвалі будинку, де мешкав, ретельно прибрав оселю і втік у сусіднє село на автомобілі вбитого, прихопивши ще й його мобільний телефон.

Чоловіка розшукали та затримали правоохоронці. Ним виявився 30-річний мешканець вказаного села.

Прокурорами Кам’янець-Подільської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт за фактами умисного вбивства двох осіб, крадіжки, вчиненій повторно та в умовах воєнного стану і незаконного заволодіння автомобілем, вчинене повторно (п. 1 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 185, ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України).  

Підозрюваний знаходиться під вартою.

Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП у Хмельницькій області.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.