Організувала нарколабораторію – на Хмельниччині судитимуть харків’янку

  • 186

На виконання наказу керівника Хмельницької обласної прокуратури № 77 від 13.10.2020 «Про організацію роботи з висвітлення діяльності органів Хмельницької обласної прокуратури», повідомляю наступне.

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення, придбання, зберігання з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин в особливо великих розмірах, а також прекурсорів та обладнання, призначеного для виготовлення вказаних речовин, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 311, ч. 3 ст. 313 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що жителька Харківської області наприкінці минулого року, перебуваючи у місті Кам’янець-Подільський, за допомогою створеного Telegram-каналу, придбала обладнання та прекурсори, з яких за місцем тимчасового проживання обладнала виробництво особливо небезпечної психотропної речовини, обіг якої заборонено – PVP.

В подальшому, в обладнаній «лабораторії», з метою власного матеріального збагачення, жінка виготовляла особливо небезпечну психотропну речовину та зберігала її за місцем тимчасового проживання.

 

 

Під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантки кримінального провадження вилучено психотропні речовини в особливо великих розмірах, виготовлені нею, загальною масою 873,799 г.

Обвинуваченій загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП у Хмельницькій області.

 

 

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура