П’яний водій, який скоїв смертельну аварію на Кам’янеччині, отримав реальну міру покарання

  • 293

П’яний водій, який скоїв смертельну аварію на Кам’янеччині, отримав реальну міру покарання

 

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом порушення мешканцем Кам’янець-Подільського району правил безпеки дорожнього руху, який керував транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілої (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що в грудні минулого року 38-річний водій автомобіля марки «Mercedes-Benz Vito», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаюсь автодорогою Н-03 Житомир-Чернівці, поблизу с. Міцівці Кам’янець-Подільського району, не впорався з керуванням транспортного засобу та допустив зіткнення із автомобілем ГАЗ, який рухався попереду в попутному напрямку. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди автомобіль ГАЗ з’їхав на узбіччя та перекинувся, його пассажирка – від отриманих травм загинула на місці події.

 

За принципової позиції сторони обвинувачення вироком Дунаєвецького районного суду «горе-водія» визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України та засуджено до реальної міри покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавлення права керувати транспортним засобом на строк 6 років.

На даний час судове рішення не набрало законної сили.