ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

  • 179

Фото без опису

?ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ?

? День української державності встановлено Указом Президента від 24 серпня 2021 року. Ця пам’ятна дата акцентує увагу на спадкоємності України від держави Володимира Великого з її столицею в Києві.

? День української державності має на меті звернути увагу суспільства на традиції національного державотворення, які мають понад тисячолітню історію, і вшановує всі його етапи. Це й Українська козацька держава Богдана Хмельницького, це й конституція Пилипа Орлика, і четвертий універсал Української Центральної ради, і Акт злуки, який об'єднав Українську та Західно-Українську Народні Республіки. І зрештою – остаточне утвердження незалежності України, її державних символів та головного закону Конституції України.

? Творення держави неможливе без прагнення свободи, незалежності та соборності, яку відстоювали та виборювали українці впродовж багатьох століть. І сьогодні ми як ніколи розуміємо, що держава – це не слово на папері. Держава – це кожен українець, який відстоює своє право залишитися вільним та нескореним.

Фото без опису  Фото без опису
Фото без опису  Фото без опису