СПЕКА ТА ВІДСУТНІСТЬ ПРАВИЛ ГІГІЄНИ – ЗАПОРУКА ВИНИКНЕННЯ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ

  • 390

спека  та відсутність правил гігієни – запорука виникнення кишкових інфекцій

 

Спекотні літні дні, малі опади впродовж довготривалого часу та зниження рівня питної води у криницях мешканців приватного сектору – це сьогодення.

В цей період зростає ймовірність захворювання кишковими інфекціями.

Щоб уникнути їх, насамперед, потрібно дотримуватись правил гігієни. Особливо це стосується людей, які виїжджають на відпочинок до водойм.

Найбільша небезпека – непроточні водойми (озера, ставки). У них накопичується багато небезпечних для людини речовин у тому числі тих, які здатні викликати розлади кишково-травневого тракту, а також надати вашому здоров’ю важких хвороб таких як лептоспіроз, гепатит, зараження гельмінтами тощо.

Щоб уникнути захворювань та зберегти своє здоров’я дотримуйтесь елементарних правил гігієни!

Правила колективної та особистої гігієни:

  • перед вживанням їжі мийте руки з милом;
  • овочі та фрукти мийте проточною водою;
  • запобігайте забруднення харчових продуктів;
  •  не забувайте про термічну обробку продуктів харчування;
  • після купання обов’язково прополіскуйте ротову порожнину чистою водою;
  • користуйтесь водою тільки з перевірених джерел як для пиття так і для приготування їжі, миття посуду;
  • не купуйте продукти харчування на стихійних ринках в осіб, які не мають санітарного дозволу на торгівлю та сумнівної якості;
  • розливне молоко обов’язково піддавайте кип’ятінню;
  • при ознаках захворювання (пронос, блювота) звертайтеся за медичною допомогою.

 Бережіть своє здоров’я і життя!

 

 

Фото без опису

 

Сергій  Небеснюк – майстер виробничого навчання навчально-консультаційного пункту у м. Кам’янець-Подільському Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області