Поцупив крісло – отримав 3 місяці арешту.

  • 194

Фото без опису                   

Поцупив крісло – отримав 3 місяці арешту.

         За процесуального керівництва Кам’янець-Подільської окружної прокуратури у  поточному році суд визнав винним молодого чоловіка у вчиненні злочину, відповідальність за який передбачена ч.2 ст.185 КК України та  обрав покарання у виді 3 місяців арешту.

       Установлено, що неодноразово раніше судимий чоловік у вересні 2021, перебуваючи біля закладу одного з кафе міста, з літнього майданчика, викрав крісло вартістю 2,5 тис.грн.  Зі слів злочинця, викрав крісло  для власного використання, яке переховував вдома.

 

         Дії чоловіка кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно).

        В поточному році вирок Кам»янець-Подільського міськрайонного суду  вступив в законну силу.  Крадій відбув покарання повністю, викрадене майно повернуто власнику.

        Із-за жадібності та прагнення незаконно збагатись за рахунок інших осіб,  вчиняються корисливі злочини, за які необхідно нести відповідальність, зокрема,  в місцях позбавлення волі.

         Роз'яснюємо, що нині будь-яка крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану, є кваліфікованим складом злочину. Вчинення крадіжки в умовах воєнного стану одразу кваліфікується за ч. 4 ст. 185 КК України, за що передбачено покарання – позбавлення волі від 5 до 8 років.