Інформація

  • 163

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою спільно з Чернівецькою спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Західного регіону забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом пограбування та розбійного нападу, вчиненого двома мешканцями міста Кам’янець-Подільський.

 У ході досудового розслідування та судового розгляду встановлено, що в березні 2020 року в м Кам’янець-Подільський місцевий житель, разом із своїм спільником, в пошуках легких грошей, у вечірню пору доби здійснили напад на чоловіка, який повертався додому. Потерпілому нанесли численні побої, спричинивши середньої тяжкості тілесні ушкодження, після чого з його майном зникли з місця події.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, в травні 2020 року вказані особи за аналогічних обставин викрали майно літньої жінки, вирвавши в громадському місці з рук останньої її сумку.

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд погодився з позицією прокурорів щодо доведеності вини обвинувачених та вироком суду визнав їх винуватими у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 2 ст.186, ч. 2 ст.187 КК України, призначив покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацію майна.