Прихисток для переселенців

  • 332

Війна… Ще зовсім недавно кожен з нас мав плани на день, хтось думав про навчання, хтось про хорошу роботу, хтось про хорошу відпустку, а хтось просто мріяв. Важко було уявити , що в сучасному європейському світі розпочнеться повномасштабна війна. Наші воїни отримали важкі перші удари, дали гідну відсіч, вистояли, дали час на мобілізацію нашим резервам. Вся Україна зараз стала на боротьбу з ворогом. Кожна громада, кожен житель України воює з росією. Староушицька громада, як і більшість інших громад взяла на себе обов’язок прихистити людей, які рятуючись від жаху війни, шукають більш безпечні місця і долають тисячі кілометрів, щоб не чути вибухів і хоч на якийсь час почуватися в безпеці. Перед нами постало завдання розміщення евакуйованого населення з місць, де ведуться бойові дії та забезпечення їх найбільш необхідним для проживання. Переважно прибувають з Харківської області та м. Харків, Київської області та м. Київ, Чернігівської області та м. Чернігова, а також м. Суми Сумська область, м. Маріуполь Донецька область.

Станом на сьогодні, в громаді проживає 1161 внутрішньо переміщених осіб, близько 500 з яких, в основному це жінки та діти, проживають в комунальних закладах нашої громади, але їхня кількість постійно збільшується. Постала гостра потреба створити сприятливі умови для проживання.

 

 

В громаді запрацював потужний волонтерський рух. Мешканці нашої громади гуртуються, щоб допомагати переселенцям, які того потребують. Організували пункти збору, куди небайдужі можуть приносити необхідні речі: продукти хачування, засоби гігієни, одяг та взуття, ліки, ковдри та подушки, ліжка та матраци.

Наша громада надзвичайна! Але наші ресурси вичерпуються, тому просимо долучитись до фінансової підтримки.

Волонтерами Староушицької ТГ відкрито рахунок для Благодійних внесків як на допомогу ЗСУ так і для допомоги внутрішньо переміщеним особам.

5457082220286343

Татаринцева Марія Анатоліївна

ВАЖЛИВО! ОБОВЯЗКОВО вказувати призначення платежу - «Благодійний внесок на підтримку ЗСУ»

Також можна долучитися до збору коштів для облаштування та створення сприятливих умов для проживання осіб, які постраждали від війни, у комунальних закладах Староушицької громади за посиланням:

https://dobro.ua/project/khmelnichchina_prikhistok_dlia_pereselentsiv/

Ми продовжуємо працювати безперервно.

Вистоїмо! Переможемо!