ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

  • 364

ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ

Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.

З метою вшанування воїнів-афганців в Чабанівській бібліотеці відбулась година пам’яті «Відлуння Афганських гір», яку підготували бібліотекар Надія Галатир, завідувач Гуто-Чугорським клубом Олеся Кошевко та директор Чабанівського будинку культури Зоя Шевчук, а також учні Чабанівської гімназії, вокальні колективи «Чоловіче щастя» та «Запальничики».

На захід завітали члени Кам’янець-Подільської спілки ветеранів Афганістану, місцеві ветерани Афганістану Анатолій Калюжняк, Володимир Остапчук та Юрій Лесик, який під час зустрічі нагороджений медаллю «За звитягу».

В селі Гута-Чугорська було покладено квіти до могили Анатолія Вишневського, який поліг під час бойових дій в Афганістані, та відвідано матір воїна Вишневську Ганну Іванівну.

Щира подяка та низький уклін нашим мужнім воїнам-землякам, які з честю та гідністю пройшли кровопролитну та запеклу війну в Афганістані, залишились вірні військовій присязі та проявили героїзм і звитягу. Сьогодні ми схиляємо голову перед тими, хто загинув в далекому афганському краю, хто не повернувся до рідної домівки живим і неушкодженим та висловлюємо співчуття родинам загиблих героїв.