За неодноразове незаконне заволодіння транспортними засобами та шахрайство Кам’янчанин проведе за ґратами 6 років

  • 466

Фото без опису

За публічного обвинувачення Кам’янець-Подільської окружної прокуратури суд визнав винним 44-річного жителя м. Кам’янця-Подільського у незаконному заволодінні транспортними засобами, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 289 КК України та у заволодінні грошовими коштами шляхом зловживання довірою, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено та в суді прокурором повністю доведено, те що, підсудний в період часу з січня 2020 року по листопад 2020 року за допомогою інтернет сервісів по продажу автомобілів вишукував оголошення по продажу автомобілів на території Кам’янець-Подільського району, після чого з метою заволодіння зазначеним майном зустрічався з потерпілими та під різними надуманими приводами, з наданням власноручно написаної розписки та копії або ж оригіналу свого паспорту заволодівав автомобілями потерпілих та в подальшому через короткий проміжок часу реалізовував їх іншим особам.

Крім того, винуватець в квітні 2020 року, користуючись довірливими відносинами своєї знайомої, під приводом допомоги в купівлі автомобіля заволодів її грошовими коштами в сумі 83 тисячі гривень.

Загалом вказаними діями винуватець ошукав дев’ятьох потерпілих та заволодів вісьмома транспортними засобами.

За результатами судового розгляду Кам’янець-Подільським міськрайонним судом винесено обвинувальний вирок, згідно з яким підсудному призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна.