Кам’янець-Подільський відділ УДМС інформує: ID-картка – зручність у використанні та високий рівень захисту

  • 1126

Камянець-Подільський відділ УДМС інформує: ID-картка – зручність у використанні та високий рівень захисту

Паспорт громадянина України  є  документом,  що  посвідчує особу власника та  підтверджує  громадянство  України. З 2016 року в Україні запроваджено паспорт громадянина України у формі ID-картки, який містить безконтактний електронний носій.  

Звертаємо увагу на те, що ID-картка має значну кількість переваг в порівнянні з паспортом громадянина України зразка 1994 року, зокрема:

  • більш захищена та виключає можливість підробки;
  • особам, які подорожують до країн, в яких запроваджено автоматичні пропускні системи, знадобиться значно менше часу при перетині кордону;
  • за допомогою ID-картки громадяни можуть із зручністю користуватися електронними сервісами, що поступово запроваджуються в різних сферах (наприклад, додатком «Дія» - для отримання електронних версій документів);
  • в межах країни спрощено процедуру надання власникам ID-карток адміністративних послуг, які передбачають ідентифікацію особи.

Найголовнішими перевагами ID-картки є те, що отримання громадянами цього документу суттєво підвищить рівень захищеності кожної особи від проявів злочинності та міжнародного тероризму.

Подати заяву на оформлення біометричного паспортного документа можна в будь-якому підрозділі Державної міграційної служби України.

Детальну інформацію щодо процедури оформлення паспорта громадянина України у формі картки можна дізнатись на офіційному сайті ДМС України за посиланням:https://dmsu.gov.ua/poslugi/pasport-gromadyanina-ukrajni.html або ж за телефоном «гарячої лінії» Управління: (0382) 65-03-06 та (093) 273-85-10.

Для зручності отримання цієї послуги рекомендуємо скористатися сервісом «Електронна черга», що дає змогу зареєструватись онлайн та обрати зручний час та дату для оформлення біометричного документа.

Враховуючи карантинні заходи, просимо громадян під час відвідування підрозділу служби дотримуватись рекомендацій МОЗ України:

-  користуватися захисною маскою та дезінфікуючими засобами;
- не створювати скупчення людей у підрозділі та дотримуватись безпечної відстані між людьми (щонайменше 1,5 метри).

 

Ми турбуємось про Вас! Неухильно дотримуйтесь рекомендацій МОЗ та бережіть себе і оточуючих!