Податківці Хмельниччини провели конструктивну роз’яснювальну комунікацію у Староушицькій громаді

  • 281

Фото без опису

ДПС у Хмельницькій області

#Робочі_зустрічі: податківці Хмельниччини провели конструктивну роз’яснювальну комунікацію у Староушицькій громаді

У форматі виїзних робочих зустрічей з платниками керівник Головного управління ДПС у Хмельницькій області Ірина Зленко та очільники провідних підрозділів служби взяли участь у засіданні «круглого столу» з активом Староушицької об’єднаної територіальної громади Кам’янеччини, у ході якого обговорили актуальні питання застосування законодавчих новацій та наповнення бюджету.

Податківці роз’яснили головні аспекти Закону України від 30.06.2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Так, заступник начальник управління податкового аудиту – начальник відділу фактичних перевірок Володимир Ковальський розповів про застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку та використання безкоштовного програмного забезпечення від ДПС з допомогою мобільних телефонів, наголосив на поновленні відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій, громадського харчування та послуг».

Фото без опису

Загалом у ході діалогу представникам підприємницької спільноти надано роз’яснення питань, які вкрай потрібні для розвитку громади і країни. Зокрема, мова йшла про сплату мінімального податкового зобов’язання і туристичного збору, земельного податку та податку за нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, погашення податкової заборгованості, декларування найманої праці. Обговорено механізми реалізації резервів наповнення бюджету громади через інвентаризацію земель та внесення змін до реєстру речових прав, сприяння підприємницькій ініціативі та розвитку туристичних можливостей Наддністрянщини.

Фото без опису

«Очевидно, що співпраця з активом громади гарантує залучення додаткових бюджетних резервів та підтримку економічного фронту. Нас підтримують керівники громад і представники легального бізнесу, які виступають за розвиток місцевої економіки й здорової конкуренції. На прикладі Староушицької територіальної громади, ми переконуємось, що це працює, дає позитивні результати у діяльності місцевого бізнесу, наповненні бюджету. Разом наближаємо Перемогу!», – зауважила керівник податкової служби Хмельниччини Ірина Зленко.

«Податківці для нас – наші партнери і порадники. Зокрема, з працівниками Кам’янець-Подільської податкової інспекції ми постійно комунікуємо і отримуємо професійні роз’яснення. Сьогодні також почули чимало корисного для розвитку діяльності підприємництва на селі та агросектору. Працюємо для людей і для громади!», - доповнив розповідь голова Староушицької ОТГ Анатолій Тимчук.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису