День пам'яті ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

  • 433

Фото без опису

"Де б ти не був – вшануй!»

У шкільному класі, в лікарняній палаті, на футбольному полі, у майстерні взуття чи за кермом автівки – де би ти не був 26 листопада о 16:00 – вшануй пам’ять убитих Голодомором.

Напередодні акції «Засвіти свічку», приуроченій 90-й річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні, у Грушківському ліцеї пройшло ряд заходів:

1. У фойє ліцею було поставлено тематичну композицію до роковин Голодомору, запалено свічку у пам'ять про тих, хто загинув від голодної смерті у ті важкі для українського народу роки (Лоза Т. В.);

2. Приспущено Державний Прапор України;

3. У бібліотеці було організовано книжкову виставку «Чорні крила голодомору», де ліцеїсти мали змогу переглянути матеріали про жертви голодомору.(Брижак О.О);

4. Рудик Р. Ю. провів виховний захід "На вікні свіча догасала..."Основу заходу складала оповідь «Голодомор мовою фактів», де згадувались так звані «чорні дошки» і масове винищення сіл;

5. Никитюк О. В. провела виховну годину " І пам'яті свічка не згасне";

6. Сосновська Л. В. провела виховну годину "Запали свічку в День пам’яті».

Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

 

Щорічно в четверту суботу листопада вся Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 рр., що загинули лютою голодною смертю. Голодомор - масовий, навмисно зорганізований радянською владою голод 1932 – 1933 років, що призвів до багатомільйонних людських втрат. Ця чорна сторінка назавжди залишиться в нашій історії кривавою плямою.

У ліцеї 25 листопада була організована виставка, де на вишитому рушнику лежав хліб та пшеничні колоски, які символізували зловісний закон про п’ять колосків.

Класними керівниками було проведено: «Уроки пам’яті», виховні години, тематичні відео. Моторошні кадри людської муки, розповіді про безжальний геноцид українського народу нікого не залишили байдужими.

Тож нехай більше ніколи наша земля не зазнає такого страху.

Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

 

Пам'ять не згасне...

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років.

Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів мільйони людських життів. У 2006-му Законом України Голодомор 1932–1933 років визнаний геноцидом Українського народу.

Цього року ми вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни росії проти України, яка супроводжується геноцидними практиками проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

З метою виховання національної свідомості, формування почуття любові до Батьківщини, національних цінностей, поваги прав людини (толерантність, миролюбність), розвитку почуття гордості за свій народ та формування у молоді рис патріота української держави в нашому ліцеї було проведено низку виховних годин, присвячених Дню пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр.

Говорити з дітьми про такі страшні події складно, але необхідно.

У 2022-му році День пам'яті жертв голодоморів припадає на 26 листопада. Запрошуємо кожну українську сім'ю о 16 годині приєднатися до Всеукраїнської акції "Запали свічку пам'яті усім померлим від голоду".

Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

 

"Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо."

Під таким гаслом класні керівники та класоводи Чабанівської гімназії провели пам'ятні класні години та бесіди щодо вшанування пам'яті жертв Голодоморів 1932-1933 та 1946-1947 років.

Учні та педагогічні працівники долучилися до Всеукраїнської акції "Запали свічку пам'яті..."

Хай світло від свічки у небо летить -

Хоча б одну душу зігріє в цю мить.

Щоб душа ця загублена спокій знайшла -

Й у вічність до Бога вона відійшла.

Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису