Хмельницьке РВ АМУ провело семінар для комунікаційників громад

  • 424

Фото без опису

Одним із напрямків роботи Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України є проведення освітніх онлайн-практикумів, семінарів та вебінарів для спеціалістів місцевих рад різних галузей. Оскільки сьогодні представники ОМС лише вчаться налагоджувати ефективні комунікації та взаємодіяти із своїми громадами в умовах воєнного стану регіональним відділенням Асоціації міст України було проведено семінар «Комунікаційна робота громад в умовах воєнного стану. Кризові комунікації».

У вступному слові Тетяна Крупа, в.о. виконавчого директора Хмельницького регіонального відділення АМУ підкреслила, що від початку російсько-української війни мало хто з нас був навчений працювати в умовах воєнного часу. Проте нові виклики вимагають нових знань: «Понад п’ять  місяців українські медіа зосереджують увагу на висвітленні ескалації конфлікту з боку російської федерації.  Сьогодні поговоримо про інформаційну роботу громади в умовах введення воєнного стану в Україні, про комунікаційну стратегію громади, про нові інформаційні виклики у роботі пресслужб. Сподіваюсь, набуті знання будуть вам у нагоді у щоденній роботі».

Людмила Черевченко, заступниця начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Хмельницької ОДА коротко розповіла про співпрацю обласної військової адміністрації та громад. Окремо нагадала медійникам громад особливості висвітлення чутливої інформації.

Детально про діяльність медійників органів місцевого самоврядування в час війни та співпрацю з журналістами і прессужбами правоохоронних органів розкрив у своєму виступі Володимир Телюк, керівник пресслужби Львівської обласної ради. Також він поділився практичними напрацюваннями щодо налагодження ефективних комунікацій та розповів про досвід роботи у цьому напрямку Львівської обласної ради.

Ольга Петрова, радниця Шепетівського міського голови з питань комунікацій та зв'язків із громадськістю, тренерка з кібергігієни та кібербезпеки розповіла присутнім на семінарі про неправдиву інформацію: маніпуляцію, провокацію, фейк, дезінформацію. На конкретних прикладах зі ЗМІ показала інструменти пропаганди та розповіла, як їм можна протидіяти.

«Мистецтво нетворкінгу в ефективних комунікаціях та вибудові успішних партнерств» - тема, яку розкрила Ольга Горкавчук, докторка соціальних наук (Католицький університет в Ружомберку, Словаччина), керівниця проектів CEASC, Голова ГО "Асоціація жінок України "Дія-Рівне", Співзасновниця ГО "Асоціація проектних менеджерів України". Також спікерка запропонувала учасникам попрацювати у командах та навчитися обмінюватися корисними контактами, пропонувати колегам свої компетенції і презентувати себе і громаду на міжнародному рівні.

Крім того, спікери відповідали на запитання комунікаційників громад та домовилися про подальшу співпрацю, обмін досвідом та взаємодію.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису