Щодо дотації за бджолосім'ї

  • 221

Фото без опису

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 107 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 12.05.2021 № 517) у 2021 році передбачено виплату спеціальної бюджетної дотації за наявні бджолосім’ї.

Дотація за бджолосім’ї надається на безповоротній основі юридичним особам, фізичним особам та фізичним особам-підприємцям, зокрема сімейним фермерським господарствам, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. У разі наявності більше ніж 300 бджолосімей максимальний розмір дотації становить 60 000 гривень одному отримувачу.

Для отримання дотації за бджолосім’ї пасічники подають до 1 жовтня поточного року до виконавчого органу відповідної територіальної громади за місцезнаходженням пасіки наступні документи:

Для суб’єктів господарювання (юридичні особи)

- копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки;

- копію рішення про державну реєстрацію потужності;

- копію довідки про відкриття поточного рахунка, виданої банком;

- копію звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин (форма 24-сг) на останню звітну дату на момент подання документів (суб’єкти господарювання, які є юридичними особами);

Для фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців, зокрема сімейних фермерських господарств

- копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки;

- копію рішення про державну реєстрацію потужності;

- копію довідки або договору про відкриття рахунка в банку;

- копію паспорта громадянина України;

- копію ідентифікаційного коду; 

- довідку, видану органом місцевого самоврядування, про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості наявних бджолосімей на останню звітну дату на момент подання документів.

Підставою для внесення до відомості на отримання дотації за бджолосім’ї є реєстрація потужності фізичної особи або суб’єкта господарювання у Державному реєстрі потужностей операторів ринку.

Суб’єктам господарювання, які є юридичними особами, дотація нараховується на ту кількість бджолосімей, що зазначена у формі № 24 (річна) та підтверджена ветеринарно-санітарним паспортом пасіки.

Фізичним особам та фізичним особам — підприємцям, зокрема сімейним фермерським господарствам, дотація нараховується на ту кількість бджолосімей, що зазначена у ветеринарно-санітарному паспорті пасіки, обстеження якої було проведено Держпродспоживслужбою у поточному році.

Документи, подані після закінчення строку їх подання, не приймаються.

ВІДОМІСТЬ фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців, зокрема сімейних фермерських господарств, які є власниками бжолосімей і мають право на отримання дотації за бджолосім?ї  Фото без опису(excel)

ВІДОМІСТЬ суб?єктів господарювання, які є юридичними особами та власниками бджолосімей і мають право на отримання дотації за бджолосім?ї Фото без опису(excel)