Святкування Дня Соборності в громаді

  • 642

Фото без опису

Святкування Дня Соборності в громаді

22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві відбулася вагома подія – об’єднання в одну державу Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки. Сьогодні День Соборності України символізує єдність України та багатьох поколінь українців, які виборювали Соборність і Незалежність нашої держави.
З метою спрямування учнів Подільського ліцею на активну участь у розбудові сучасної України вчителем історії та правознавства Олегом Петровичем ГАРУКОМ було проведено лекцію «Соборна, вільна Україна» та організовано перегляд документального фільму «Українська соборність». Це свято нагадує нам, що у нас єдина держава і ми – єдиний народ! Пишаймося, що ми Українці!

Фото без опису  Фото без опису

 

День Соборності України
20 січня у Староушицькому ліцеї відбулася загальношкільна лінійка присвячена Дню Соборності України, під час якої мова йшла про Акт злуки Української народної республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в єдину українську державу та підписання універсалу у січні 1919 року на Софійському майдані в Києві.
Сто один рік тому Україна стала єдина!!!
Підготовила і провела лінійку педагог-організатор Чорна Тетяна Володимирівна

Фото без опису  Фото без опису

 

У середу, 22 січня у Грушківському ліцеї пройшов виховний захід на тему "Свято Дня Соборності України".
В історії становлення незалежності і соборності України, особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.
У заході взяли участь учні 6, 8, 9, 10, 11 класів.
Захід підготували учитель історії та правознавства Сливчук А.А. та педагог організатор Посітко А.М.

Фото без опису  Фото без опису