Краєзнавчий калейдоскоп "Ніжнострунний красень мій Дністер"

  • 1097

     5 серпня в Староушицькій громаді відбулося свято – краєзнавчий калейдоскоп «Ніжнострунний красень мій Дністер». Оглядовий майданчик над Бакотським монастирем перетворився на осередок святкового настрою, співів, танців та приємного родинного відпочинку. Багато хто говорить, що БАКОТА дає неймовірний заряд бадьорості, енергії і саме тут всі милуються неповторними краєвидами Дністра. Для більшості жителів нашої громади вона є символом всіх тих сіл, які назавжди залишились під водою. І тому невипадково, БАКОТА в такі дні стала місцем зустрічі родин, сусідів і просто знайомих, яких давно не бачили.

  


     З кожним роком в наші краї приїздить все більше і більше туристів. І цього дня для них також було цікаво бачити виступи народних колективів нашої громади.

  


     Розпочав свято голова Староушицької ОТГ Тимчук Анатолій Сергійович: «….Передусім, ми прагнемо, аби молоде покоління було ближче до рідної землі, пізнавало своє коріння, розвивалося, думало» Він подякував усім учасникам та гостям свята, та відзначив Рошку Аурела Вікторовича, Горбняка Тараса Васильовича, які активно допомагали у проведенні свята.

  

  


     Зі слів учасників та гостей такі свята дають змогу не згубити зв’язок з глибоким корінням української народної творчості. На сцені виступили учасники художньої самодіяльності сіл громади, які продемонстрували свої яскраві таланти. Зі сцени звучали пісні та художнє слово про рідний край у виконанні учасників художньої самодіяльності будинків культури та шкіл нашої громади.

  

  

  

  


     Під час проведення такого заходу важливо забезпечити людей не тільки духовною їжею, але й смачними стравами та напоями. Неподалік сцени йшла жвава торгівля холодними напоями, продуктами бджільництва, домашньою випічкою. Були представлені чаї із лікарських рослин вирощених біля Старої Ушиці

  


     Сподіваємося, що проведення таких заходів стане доброю традицією. Хочеться щиро подякувати всім ініціативним людям, які активно долучилися до проведення свята.